دانلود مقاله رشته کامپیوتر

مسیریابی در شبکه های WSN

 
چکیده:
یکی از مهمترین مسائل قابل بحث در شبکه‌های حسگر بیسیم، چگونگی انتقال اطلاعات از گره‌های داخل شبکه به ایستگاه پایه و انتخاب بهترین مسیر ممکن برای انتقال این اطلاعات می‌باشد. انتخاب بهترین مسیر میتواند بر اساس فاکتورهای مختلفی مانند انرژی مصرفی، سرعت در پاسخگویی و میزان تاخیر، دقت در انتقال داده و .... تحت تاثیر قرار بگیرد. همانگونه که از عنوان این نوشتار بر می‌آید هدف ما انتخاب بهترین مسیر از لحاظ مصرف انرژی می‌باشد لذا .به منظور بررسی دقیقتر این مسئله، در این فصل ابتدا مفهوم مسیریابی در این شبکه‌ها را تعریف خواهیم کرد سپس برخی از روشهای مسیریابی پیشنهاد شده برای آنها را به صورت مختصر معرفی خواهیم کرد.
 
 
کلمات کلیدی:

مسیریابی در شبکه‌

شبکه های حسگر بیسیم

مسیریابی در شبکه‌های حسگر بیسیم

 
 
مقدمه:
روشی که داده‌ها و پرسش‌ها را بین ایستگاه پایه و جایی که پدیده هدف ملاحظه شده است، جا به جا می‌کند یک مسئله بسیار مهم برای شبکه‌های حسگر بیسیم است و مسیریابی خوانده می‌شود[10]. از یک دیدگاه میتوان، مسیریابی را به صورت روش انتقال داده بین گره‌های حسگر در نظر گرفت و از دیدگاهی دیگر، انتقال اطلاعات بین گره‌های حسگر داخل شبکه و ایستگاه پایه نهایی را می‌توان به عنوان مسیریابی تعریف نمود.
 
یک روش بسیار ساده برای انجام این وظیفه آن است که هر گره حسگر، داده را به صورت مستقیم با ایستگاه پایه مبادله کند. اما به هرحال یک روش مبتنی بر تک-پرشی[1] بسیار هزینه‌بر است به این دلیل که گرههایی که از ایستگاه پایه دور هستند، ممکن است که ذخیره انرژیشان سریعتر تخلیه شود و بنابراین شدیداً طول عمر شبکه را محدود کنند. این موضوع خصوصاً در مواردی که حسگرهای بیسیم، به منظورپوشش‌دادن یک منطقه جغرافیایی بزرگ، آرایش یافته‌اند و یا درمواردی که حسگرهای بیسیم، متحرک هستند و ممکن است که از سمت ایستگاه پایه دور شوند، مهم است[11]. به منظور مقابله با کمبودها و نقصهای ناشی از روش تک-پرشی، تبادل داده بین حسگرها و ایستگاه پایه، معمولاً به وسیله روشهای انتقال بسته چند-پرشی[2] و بر روی شعاع ارتباطی کوچک انجام می‌شود. چنین روش انتقال داده‌ای، منجر به صرفه‌جوئی مشخصی در مصرف انرژی و کاهش چشمگیری در تداخل مخابراتی بین گرههای حسگری که در رقابت برای دسترسی به کانال هستند، می‌گردد. شکل (2-1)، پیشروی و انتقال داده را در بین حسگرهایی که داده در آنها جمع آوری شده و ایستگاه پایه که داده به وسیله آن در دسترس کاربر قرار می‌گیرد را نشان می‌دهد[10].
 
 
 
فهرت مطالب
مسیریابی در شبکه‌های حسگر بیسیم 1
2-1- مقدمه 1

2-2- مفهوم مسیریابی در شبکه‌های حسگر بیسیم 2

شكل (2-1): چگونگی انتشار داده در شبكه حسگر بیسیم[10] 3

2-3- چالشهای مسیریابی در شبکه‌های حسگر بیسیم 4

2-4- روشهای پیشنهاد شده برای مسیریابی در شبکه‌های حسگر بیسیم 11
2-4-1- روش ارسال سیل‌آسا[16] 11
شكل (2-2):� اصول روش ارسال سیل‌آسا[12] 12
شكل (2-3): انفجار ترافیکی در روش ارسال سیل آسا[12] 13
شكل (2-4): اصطکاک و همپوشانی در روش ارسال سیل آسا[12] 14

2-4-2- روشهای مبتنی بر خوشه‌بندی[22] 15

2-4-3- روش مبتنی بر زنجیر 16

2-4-4- روشهای مطلع از انرژی[25] 17

مراجع: 17