دانلود مقاله رشته محیط زیست

ارزیابی اثرات زیست محیطی؛اثرات،قوانین،مشکلات و راهکارها

 
 
 
چکیده:
ارزیابی اثرات زیست محیطی (EIA) (Environmental Impact Assessment) ، روشی است که در آن اثرات ناشی از انجام یک پروژه یا عملیات آن بر محیط زیست بررسی و پیش بینی می گردد تا در هنگام انجام پروژه، با توجه به شناخت وضعیت موجود و نوع اثرات، عملیات بصورتی انجام پذیرد تا کمترین اثر بر محیط زیست وارد گردد. در حال حاضر فعالیتهای بیش از حد بشر عاملی است که به طبیعت و محیط زیست صدمه می زند. محدود کردن این فعالیتها به دلیل نیاز انسان به غذا و انرژی ممکن نیست به همین دلیل کشورهای مختلف تلاش می کنند که آثار و پیامدهای این فعالیت ها مورد توجه و بررسی قرار گیرد.
 به این بررسی و آینده نگری ارزیابی آثار محیط زیستی می گویند . در ایران نیز برای ارزیابی آثار محیط زیستی برخی از طرحهای ( پروژه های ) صنعتی و عمرانی الزام قانونی وجود دارد. در واقع ارزیابی آثار محیط زیستی برای جلوگیری از اثر منفی طرح ( پروژه ) بر محیط زیست و کاهش هزینه ها است. در ارزیابی آثار محیط زیستی، آثار طرح ( پروژه) بر محیط زیست پیش بینی می شود تا از آسیب به محیط زیست جلوگیری شود یا به کمک اقدامهایی برای اصلاح و کاهش آثار منفی طرح ( پروژه) اقدام شود.
 
در این روش، با انجام مطالعات و شناختی که کارشناسان از وضعیت موجود محیط و فرآیندهای پروژه در مرحلۀ ساخت و بهره برداری بدست می آورند، اثرات فاکورهای عملیاتی را بر فاکتورهای زیست محیطی در مراحل مختلف شناسایی و راهکارهایی را برای کاهش اثرات فوق پیشنهاد می نمایند. توسعه به مجموعه فعالیتها و کارهای انسان گفته می شود که برای بهبود زندگی خود و محیط زیست انجام می دهد. برای پایدار بودن توسعه در بلندمدت لازم است به محدودیتهای محیط زیست و منابع طبیعی توجه شود . توسعه پایدار توسعه ای است که سلامت انسان و محیط زیست را در بلندمدت بهبود دهد. یکی از راههای رسیدن به توسعه پایدار ارزیابی آثار محیط زیستی طرحها ( پروژه ها) است.
 
 
کلمات کلیدی:

اثرات زیست محیطی

ارزیابی اثرات زیست محیطی

ارزیابی محیط زیستی در ایران

 
 
 
 
فهرست مطالب
ارزیابی اثرات زیست محیطی EIA 1
چکیده: 2

پیشینه قانونی ارزیابی محیط زیستی در ایران 3

فاکتورهای زیست محیطی که در این مورد شناسایی و بررسی قرار گرفته و وضعیت موجود محیط زسیت را مشخص می نمایند، عبارتند از : 4

این اثرات از نظر تقسیم بندی به انواع زیر تقسیم می گردند: 5

جهت این امر ، معمولاً چهار معیار مدنظر قرار می گیرد که عبارتند از: 6

-     ارکان برنامه های مدیریت زیست محیطی به شرح ذیل می باشد: 9

آموزش  Training: 10
مشارکت عمومی  Public Participation: 10
ممیزی (بازرسی)  Auditing: 10
پایش   Monitoring: 10

قوانین مربوط به ارزیابی اثرات محیط زیستی 11

فهرست پروژه‌های مشمول ارزیابی اثرات محیط زیستی 12

اهداف ارزیابی محیط زیستی 14

مشکلات ارزیابی محیط زیستی 15